Expeditie Begonia 11 oktober

 

 

Langer thuis wonen van ouderen en mensen met een beperking of GGZ-problematiek vraagt om meer variatie in woonvormen. Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg organiseert daarom voor de derde keer het congres Expeditie Begonia. Dit jaar met speciale aandacht voor de grenzen van thuis wonen.

Grenzen verkennen

Welke oplossingen zijn er om kwetsbare mensen veilig en comfortabel te laten wonen waarbij leefplezier voorop staat? Welke voorzieningen en woonzorgprojecten leveren een bijdrage aan het oprekken van grenzen zonder deze te overschrijden? En hoe staat het met de draagkracht in de wijk?

Projecten uit het hele land

In een afwisselend programma maakt u kennis met woonvormen die ouderen en mensen met een beperking of GGZ-problematiek in staat stellen comfortabel te wonen met zorg nabij. Het ochtendprogramma biedt lezingen door Masi Mohammadi, Anja Machielse en Floris Alkemade over onder meer de rol van de woonomgeving en het belang van sociale netwerken. ’s Middags kiest u uit meer dan 30 workshops met voorbeelden van projecten uit het hele land.

Inspiratie voor woonzorgprojecten

Expeditie Begonia is interessant voor woningcorporaties, zorg- en welzijnsorganisaties, gemeenten, burgerinitiatieven en andere partijen die langer thuis wonen mogelijk maken. Met volop praktische kennis en ideeën om mee aan de slag te gaan.

Korting voor BTN-leden

Bent u geïnteresseerd? Geeft u dan bij aanmelding aan dat u lid bent van BTN. U komt dan in aanmerking voor het gereduceerde tarief!

lees volledige artikel